2021-09-13 11:31:08• hírek • Szatmár.ro

Ünnepélyes tanévnyitó a Rákócziban

Izgatott gyereksereg lepte el hétfőn a Rákóczi Ferenc Általános Iskola udvarát, az előkészítős és ötödikes diákok közös tanévnyitója alkalmából. A szabályoknak megfelelően őket szüleik is elkísérhették.

Az érkező diákokat és szülőket elsőként Ritli Emese, az iskola pedagógusa köszöntötte, aki elvállalta a tanévnyitó-ünnepség moderálását. A kis előkészítősök a tanító néni kezét fogva együtt vonultak be az iskolaudvarra és foglalták el a helyüket a színpadi emelvénnyel szemben, ahol már várta őket az iskola vezetősége. Az előkészítősöket az ötödikesek, majd a szülők serege követte.



Idén 76 előkészítő osztályos diák (román tagozaton 21, magyar tagozaton B-ben 28, C-ben 27), valamint 65 ötödikes (román tagozaton 24, magyar tagozaton B-ben 24, C-ben 17) kezdte a tanévet a Rákócziban.

Gnándt Zoltán iskolaigazgató beszédében köszöntötte az meghívott vendégeket, a szülőket és első sorban a diákságot, külön kiemelve a legkisebbeket, akik iskolásként először léphették át a tanintézmény küszöbét, ki izgalommal, ki büszkeséggel, vagy ezen érzések valamilyen elegyével telve. „Ez az ünnepség kiemelten is a tietek, s az elkövetkezendő napokban, hetekben fokozottan figyelünk majd rátok, segítünk benneteket, hogy bátrak és magabiztosak legyetek. Kérem a felsőbb évfolyamosokat, hogy vigyázzatok rájuk” – fogalmazott Gnándt.



Elmondta, ha mindenki érkezett valamivel, ki túlcsorduló reményekkel, mások talán nyers céltudatossággal, vagy éppen kereső bizonytalansággal, de az is lehet, hogy már fásuló kitartással. De egy közös mindenki lelkében volt, amikor belépett a tanév első napján az iskolába, azért jött, hogy valami újat kezdjen el, valami újba fogjon bele. „Én hiszem, hogy amikor valami újba belefogunk, akkor világosan és őszintén kell beszélnünk. Nemcsak egy új tanév áll előttünk, hanem az egész jövőnk. Nagy és fontos szó ez, mégis, néha úgy tűnik, nem szeretjük igazán. Az új tanév megnyitása előtt kérek mindenkit, hogy a 2020/2021-es tanévben is dolgozzunk együtt a közös célokért, közös akarattal! Törekedjünk arra, hogy az év folyamán is minél több diákunk érjen el sikereket tanulmányaiban. És bár az iskola alapvetően a tanulásról szól, fontos, hogy élményeket is adjon, hisz ezek azok, amelyek a diákjaink identitástudatát, összetartozás-élményét erősítik!

Kívánok a tanév végéig kitartó erőt, elhivatottságot és természetesen lelkes, tanulni vágyó, vidám diákokat, segítő, együttműködő szülőket. Kívánok tartalmas, színes és sikeres évet iskolánk minden tanulójának, tanárának és munkatársának, jó hangulatot, kitartást és jó egészséget!”
– fogalmazott az iskolaigazgató.

Ezt követően Miclăus Judit tanfelügyelő fordult a hallgatósághoz: „Kedves előkészítő osztályos gyerekek, kedves ötödikes diákok! A Nap ma rátok ragyog. Szeretném ha tudnátok, ez az iskola minden nap örömmel és szeretettel lát majd titeket, és mindazt meg fogjátok kapni amire vágytok. Kedves szülők! Nehéz volt az elmúlt tanév, lehetséges, hogy nehéz lesz ez is. Ezért kérem önöket, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy gyermekeink egészségesek maradjanak, védjük és óvjuk meg őket, tartsuk be azokat a szabályokat, amiket előír az iskola, és akkor biztosak lehetünk abban, hogy semmi gond nem lesz. Kedves diákok, kívánom, hogy érjetek el ebben a tanévben sikereket, ehhez kívánok sok kitartást nektek” – hangsúlyozta a tanfelügyelő nő.

Végezetül Lăpuște Silvia, az iskola aligazgatója szólt néhány szót román nyelven az egybegyűltekhez, ő is biztató szavakkal fordult a legkisebbek, valamint az ötödikesek felé.

Az ünnepi beszédeket követően három előkészítő osztályos diák, Sztankovics István, Aliman Patric és Balogh Balázs szavaltak ügyesen.

A tanévnyitó-ünnepséget követően a tanítónők és az osztályfőnökök megtartották első osztályfőnöki óráikat az osztálytermekben, addig a szülők odakinn várták meg gyermekeiket.












 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: